19.04.2015 17:23

Chelsea bijna kampioen van Engeland

In de Engelse Premier League heeft Chelsea de landstitel voor het grijpen. De kapitaalkrachtige topclub uit Londen sloeg zaterdag een aanval van Manchester United op de comfortabele koppositie af. De ploeg van trainer José Mourinho zegevierde op eigen veld met 1-0. Chelsea heeft nog altijd een voorsprong van tien punten op nummer twee Arsenal. Manchester United staat als nummer drie op elf punten, met een wedstrijd meer gespeeld.

Chelsea kwam amper tot grote kansen, maar het eerste schot op het doel van keeper David De Gea was wel meteen raak. Oscar zette Eden Hazard zeven minuten voor rust met een hakje vrij voor het doel, waarna de Belg de bal tussen de benen van de Spaanse goalie door schoof: 1-0. United, waarbij Daley Blind door een blessure ontbrak en Robin van Persie op de bank bleef, slaagde er niet meer in de achterstand goed te maken.

ManUnited kwam vlak na rust goed weg toen Hazard van dichtbij de lat raakte, nadat een inzet van Didier Drogba door De Gea was gekeerd. Diep in blessuretijd dacht United nog recht op een strafschop te hebben. Scheidsrechter Mike Dean zag echter uitstekend dat Ander Herrera zelf het been van verdediger Gary Cahill opzocht, in plaats van andersom.

Met lede ogen

Coach Louis van Gaal zag zijn ploeg met lede ogen verliezen. "Het belangrijkste is dat we als team weer beter zijn geworden en dat we attractief spelen. Maar het beste team wint niet altijd. We waren de dominante ploeg en we hebben heel veel kansen gehad. Dat we die hebben gecreëerd is ongelooflijk goed."

Manchester City profiteerde zondag van de onverdiende nederlaag van de stadgenoot. De ploeg van de bekritiseerde coach Manuel Pellegrini was met 2-0 te sterk voor middenmoter West Ham United. De doelpunten kwamen op naam van James Collins (eigen doel) en Sergio Agüero. City verkleinde de achterstand op ManUnited tot één punt. De eerste drie in de Premier League plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League, de nummer vier komt in de voorronde van de Champions League uit.