26.04.2015 11:15

Update: Cambuur niet in zee met verdediger

SC Cambuur kan juichen tijdens het competitieduel met FC Utrecht. (14-03-2015)
SC Cambuur kan juichen tijdens het competitieduel met FC Utrecht. (14-03-2015)

SC Cambuur is ook volgend seizoen actief in de Eredivisie. De Friezen zijn daardoor al bezig met de selectie van aankomend jaar. De Leeuwarders bekijken momenteel of Kristiaan Haagen een versterking is.

De negentienjarige Belg staat momenteel onder contract bij RSC Anderlecht, maar hij debuteerde nog niet namens de Belgische topclub. Het is niet de eerste keer dat de verdediger op proef is bij Cambuur. Eerder dit seizoen trainde Haagen al eens mee bij Cambuur, terwijl hij ook een aantal dagen op proef was bij NAC Breda.

Cambuur kan een defensieve versterking goed gebruiken. Wout Droste en Lucas Bijker lopen aankomende zomer transfervrij de deur uit. Tot dusver heeft Cambuur voor volgend jaar alleen de verdedigers Vytautas Andriuškevičius, Etiënne Reijnen en Marlon Pereira onder contract staan. 

Update: 26-04-2015: 11:15:

SC Cambuur gaat Kristiaan Haagen geen contract aanbieden. De negentienjarige verdediger staat onder contract bij RSC Anderlecht en trainde al twee periodes mee bij de Friezen, maar de club kiest liever voor een ervaren kracht in de achterste linie.

Dit meldt trainer Henk de Jong op de clubwebsite van SC Cambuur.  "Kristiaan maakte een goede indruk op ons, het is een prettig mens en iemand met veel mogelijkheden", is De Jong tevreden over de stagiair. Door het aanstaande vertrek van Lucas (Bijker, red.) moeten wij echter op zoek naar een centrale verdediger die er direct staat. Daarom gaan we niet met hem in zee, maar wij wensen hem wel veel succes in zijn verdere carrière."

Haagen komt uit de jeugd van Anderlecht, maar beschikt over een aflopend contract bij de Belgische topclub. De verdediger liep eerder al mee bij NAC Breda, maar ook daar kon hij geen contract afdwingen. Naast het vertrek van Lucas Bijker gaat ook Wout Droste na dit seizoen weg bij SC Cambuur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner