21.04.2015 09:30

Dordrecht terug bij af: "Er is geen vangnet"

Jeffry Fortes baalt flink na de nederlaag van FC Dordrecht tegen Feyenoord. (15-03-2015)
Jeffry Fortes baalt flink na de nederlaag van FC Dordrecht tegen Feyenoord. (15-03-2015)

FC Dordrecht speelt aankomend seizoen weer in de Jupiler League en dat is gezien het spelersbudget geen verrassing. Technisch directeur Marco Boogers had dit seizoen 'slechts' 525.000 euro tot zijn beschikking.

"De laagste in het betaald voetbal", aldus Boogers, die van mening is dat Dordrecht een nieuw stadion nodig heeft om te kunnen presteren. "Een nieuw stadion is hard nodig. Ik wijs niet alleen naar de gemeente, want ook intern zijn er wat dat betreft problemen geweest. Nu zijn er weer mensen, in wie ik veel vertrouwen heb, bezig om de plannen van de grond te krijgen."

"Alleen bij wedstrijden gebeurt hier wat", vervolgt Boogers zijn betoog. "Er zijn geen bedrijven rond het stadion, helemaal niets. In principe kan je dan niet blijven overleven. Dat is gewoon een reëel beeld. Ik ga geen mooi weer spelen. We zijn een geweldige ervaring rijker, maar verder niets opgeschoten."

"Dit seizoen verdienden de jongens minimaal 1000 en maximaal 4000 euro bruto per maand", aldus Boogers, die bijna een hele nieuwe selectie moet opbouwen. "We hebben nauwelijks doorlopende contracten en de club dus niet in gevaar gebracht. Maar ja, de enige inkomsten krijgen we als we een keer thuis spelen. Er is geen vangnet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner