22.04.2015 10:23

"Ten Hag en De Jong snel onze kandidaten"

FC Eindhoven-trainer Jean-Paul de Jong tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Telstar. (06-04-2015)
FC Eindhoven-trainer Jean-Paul de Jong tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen Telstar. (06-04-2015)

FC Utrecht is erg content met het vastleggen van de nieuwe hoofdtrainer Erik ten Hag en diens assistent Jean-Paul de Jong. De komst van Ten Hag is woensdag officieel bekendgemaakt, de officiële bekendmaking van De Jong laat nog even op zich wachten. Dat zal echter niet lang meer duren.

Want grootaandeelhouder Frans van Seumeren bevestigt tegenover Voetbal International dat De Jong ook komt. Hij gaat aan de slag als veldtrainer. "We zijn uitgekomen op een model met een technisch manager die ook als hoofdtrainer fungeert, met een veldtrainer naast zich. Iemand die de hele voetbaltak gaat runnen, scouting, jeugdopleiding, noem maar op", zegt Van Seumeren tegen het tijdschrift.

"Daar hebben we behoefte aan en Robby Alflen gaf zelf al eerlijk aan dat hij die job niet zo zag zitten. Zijn focus moet op het veld liggen, dus besloten we uit elkaar te gaan", vervolgt Van Seumeren. Nadat bekend werd dat Alflen en FC Utrecht uit elkaar gingen, had de club het lijstje al snel klaar. Ten Hag en De Jong stonden bovenaan.

"Dat waren al vrij snel onze ideale kandidaten. Ten Hag heeft bij PSV en nu weer Bayern München in de absolute top gewerkt en ervaring opgedaan. Een ambitieuze jongen, die weet wat er wordt gevraagd om als club te groeien", aldus de grootaandeelhouder van FC Utrecht. "Met Jean-Paul hebben we een clubicoon, iemand die het trainersvak beheerst, de Utrechtse taal spreekt en goed ligt bij de fans."

"Ze hebben in het verleden al goed samengewerkt bij Go Ahead Eagles. We hebben er vertrouwen in, voor de lange termijn. Natuurlijk, uiteindelijk zal de praktijk het uitwijzen, daar ben ik inmiddels ook wel achter, alleen voor mijn gevoel kan de hele club met deze twee jongens een boost krijgen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner