22.04.2015 12:09

Ajax-huurling: "Fans milder dan in Amsterdam"

Lerin Duarte (r.) komt er niet aan te pas in een fysiek duel met Dion Malone tijdens ADO Den Haag - sc Heerenveen. (07-03-2015).
Lerin Duarte (r.) komt er niet aan te pas in een fysiek duel met Dion Malone tijdens ADO Den Haag - sc Heerenveen. (07-03-2015).

Sportief is het verblijf van Lerin Duarte bij sc Heereveen geen succes. Door blessures heeft de huurling van Ajax weinig kunnen betekenen voor de Friezen, maar toch is de middenvelder positief.

"Ik ben ontzettend goed opgevangen. Binnen het team voelt het net alsof ik hier al jaren speel", zegt Duarte in het magazine van supportersvereniging FeanFan. "Ik vind sc Heerenveen een mooie club. De mensen hier zijn vriendelijk en het publiek is relaxed."

Duarte merkt ook verschillen tussen sc Heerenveen en zijn werkgever Ajax. "De thuiswedstrijden tegen Feyenoord en FC Groningen waren qua sfeer een mooie ervaring. Voor mijn gevoel is het publiek bij sc Heerenveen, en ook bij Heracles, milder dan in Amsterdam."

Duarte kwam nog maar tot vijf optredens in het shirt van Ajax. Wat dat betreft is zijn verhuurperiode geen groot succes te noemen. Toch hoopt de voormalige speler van Heracles Almelo op zijn kans bij Ajax.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner