23.04.2015 20:40

Lens strijdt zelf voor Europa League-jubileum

Jeremain Lens maakt donderdagavond voor de 49e keer zijn opwachting tijdens een wedstrijd in de Europa League. De Nederlander staat in de return tegen Fiorentina in de basisopstelling van Dinamo Kiev en kan met zijn ploeg een plek in de halve finale van het eindtoernooi veilig stellen.

Dat doet de Nederlander met in het achterhoofd het 1-1 gelijkspel, vorige week in Kiev. Lens moet met zijn ploeg scoren om kans te maken op een plek in de volgende ronde, waarin de aanvaller mogelijk voor zijn vijftigste wedstrijd in de Europa League kan gaan. Lens speelde voor AZ, PSV en zijn huidige club Dinamo Kiev in de Europa League. Met Younès Belhanda heeft Dinamo Kiev een andere grote naam in de basisopstelling staan.

Tegenstander Fiorentina kan weer beschikken over David Pizarro, die er bij de wedstrijd in Oost-Europa nog niet bij was. Zijn rentree gaat ten koste van Mati Fernández, die niet eens op de bank zit. Net als vorige week moeten Mario Gómez en Mohamed Salah voor de Italiaanse doelpunten zorgen.

De wedstrijd is vanaf 21.05 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner