25.04.2015 13:15

Zes bekende basisklanten bij Saints en Spurs

Christian Eriksen (l.) en Harry Kane (r.) balen omdat ze alweer moeten aftrappen tijdens Manchester United - Tottenham Hotspur. (15-03-2015).
Christian Eriksen (l.) en Harry Kane (r.) balen omdat ze alweer moeten aftrappen tijdens Manchester United - Tottenham Hotspur. (15-03-2015).

Southampton en Tottenham Hotspur staan zaterdagmiddag tegenover elkaar in de thuishaven van Southampton. Beide clubs hebben gevist in de Eredivisie en dat is te zien in de basisopstelling van zowel Southampton als Tottenham Hotspur.

Bij Southampton krijgen Maya Yoshida Graziano Pellèen Toby Alderweireld een kans vanaf het begin. De Belgische verdediger kwam in het verleden uit voor Ajax, terwijl spits Pellè vorig seizoen nog de doelpunten maakte voor Feyenoord. Daarvoor kwam hij ook al uit voor AZ. Yoshida werd door VVV-Venlo uit zijn thuisland geplukt, maar voetbalt inmiddels al wat jaartjes voor Southampton.

Ook Tottenham Hotspur heeft rondgekeken in de Eredivisie. Zo voetballen de oud-Ajacieden Jan Vertonghen en Christian Eriksen in het elftal van Mauricio Pochettino, terwijl met Nacer Chadli ook FC Twente en AGOVV gerepresenteerd worden. Ook op de bank vinden we genoeg bekende namen terug. Zo is Michel Vorm de tweede keeper bij Tottenham Hotspur en ook Moussa Dembélé loopt nog rond in Engeland. Bij het elftal van Ronald Koeman zitten de aanvallers Dušan Tadić en Eljero Elia op de bank.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner