25.04.2015 18:15

Advocaat pakt punt met Sunderland

Dick Advocaat observeert als bondscoach van Servië zijn elftal tijdens de interland tegen Frankrijk (1-1). (07-09-2014).

Dick Advocaat heeft met Sunderland weer een punt gepakt in de strijd tegen degradatie. De 'Black Cats' speelden zaterdag met 1-1 gelijk bij Stoke City. Connor Wickham bracht de ploeg van Advocaat al na een minuut op voorsprong, maar Charlie Adam trok de stand halverwege de eerste helft gelijk. Daar bleef het bij in Stoke-on-Trent, waar Erik Pieters de hele wedstrijd speelde voor de thuisclub en Patrick van Aanholt voor Sunderland.

Ondanks het gelijkspel zakte Sunderland wel tot onder de degradatiestreep, met 30 punten uit 33 wedstrijden. Het elftal van Advocaat werd op de ranglijst gepasseerd door Hull City en Leicester City, die wonnen bij respectievelijk Crystal Palace (0-2) en Burnley (0-1). Alleen Queens Park Rangers (27) en Burnley (26) hebben minder punten dan Sunderland. Advocaat weet dat het gat naar Hull en Leicester echter slechts één punt is.