26.04.2015 20:54

AA Gent vergeet koppositie over te nemen

AA Gent heeft zondag de koppositie in de kampioenspoule van de play-offs in België laten liggen. De Gentenaren stonden bij rust nog met 2-0 voor tegen Club Brugge, maar lieten de koploper toch nog langszij komen: 2-2. Het verschil tussen beide ploegen blijft daardoor twee punten in het voordeel van Club.

Danijel Milicevic leek de gevierde man te worden bij Gent. De Serviër opende na dertien minuten de score en zorgde vlak voor rust ook voor 2-0. Club deed een kwartier voor tijd iets terug. Ruud Vormer stelde Óscar Duarte in staat voor de 2-1 te zorgen. De Nederlander speelde de hele wedstrijd en kreeg in de eerste helft geel. Claudemir (ex-Vitesse) tekende pas in de 87e minuut voor de gelijkmaker. Stefano Denswil bleef op de bank bij Club.

Anderlecht staat derde op de ranglijst. De Brusselaars waren zaterdag een klasse beter dan Kortrijk: 5-1. Anderlecht heeft een punt minder dan Gent.