28.04.2015 09:59

Update: Straf van Feyenoord niet definitief

Trainer Fred Rutten van Feyenoord zoekt met zijn ploeg de kleedkamers op, omdat de zestiende finale in de Europa League tegen AS Roma wordt stilgelegd. (26-02-2015)
Trainer Fred Rutten van Feyenoord zoekt met zijn ploeg de kleedkamers op, omdat de zestiende finale in de Europa League tegen AS Roma wordt stilgelegd. (26-02-2015)

Feyenoord heeft een flinke straf ontvangen van de UEFA. Het orgaan heeft de Rotterdammers aan de hand van het duel met AS Roma twee straffen opgelegd, zo meldt de club zelf.

Het racistische gedrag van de aanhang van de thuisploeg, komt de club uit Rotterdam op een geldboete van 50.000 euro te staan en het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd zonder publiek. Maar hier bleef het niet bij.

De UEFA heeft de ploeg van trainer Fred Rutten nóg een straf van 50.000 euro gegeven. Dit voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen. Ook het het blokkeren van de trappen door de aanhang komt hier nog bij. 

Dit betekent dat Feyenoord opgeteld is veroordeeld tot twee wedstrijden zonder publiek, waarvan één voorwaardelijk, en een totale geldboete van 100.000 euro.

Update: 28-04-2015: 09:59:

De straf die Feyenoord maandag opgelegd kreeg van de UEFA is nog geen definitieve uitspraak. Dit werd duidelijk nadat de Rotterdammers de documenten die het kreeg van de bond aan een nadere inspectie onderwierp.

De uitspraak, waarbij Feyenoord een Europese wedstrijd zonder publiek moet spelen en een gezamenlijke boete van 100.000 euro moet betalen is slechts een uitspraak van een speciaal aangestelde inspecteur van de UEFA. Uiteindelijk zal de UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body de uitspraak moeten bevestigen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner