28.04.2015 15:45

Boussata kritisch: "Duizend procent racisme"

Dries Boussatta verdenkt de clubs in Nederland van racisme. De ex-voetballer van onder andere Ajax en AZ ziet dat er vrijwel geen donkere trainers zijn in de Eredivisie en ook niet in de Eerste Divisie. 

"We hebben 38 profclubs en één gekleurde hoofdtrainer, Henk Fraser van ADO Den Haag. Dat zegt genoeg", aldus Boussatta tegen De Volkskrant. Hij ziet dat er genoeg gekleurde trainers zijn die erg graag willen werken in Nederland. "Winston Bogarde wil heel graag aan de slag, Patrick Kluivert moet naar Curaçao om te kunnen werken. Die mannen hebben grote carrières gehad in het Nederlands elftal."

Boussatta snapt bijvoorbeeld niet dat Go Ahead Eagles niet voor Patrick Kluivert koos toen het Foeke Booy ontsloeg. Dennis Diemers nam uiteindelijk het stokje over. Boussatta vindt Kluivert meer geschikt. "Op het geld kan het niet afketsen, want dat heeft hij al. Al die clubs zoeken alleen maar mensen uit hun eigen kringetje. Het is niet honderd procent, maar duizend procent racisme."

Volgend seizoen is er in ieder geval één 'kleurling' meer als hoofdtrainer in de Eredivisie. Giovanni van Bronckhorst wordt de nieuwe trainer van Feyenoord. Overigens neemt Boussatta sowieso geen blad voor de mond. Hij deelde ook al een sneer uit aan Frank de Boer. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner