29.04.2015 09:07

'Internationale interesse voor Twente-trio'

FC Twente-aanvaller Luc Castaignos grijpt uit frustratie naar de lat na het missen van een kans in de halve finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle. (07-04-2015)
FC Twente-aanvaller Luc Castaignos grijpt uit frustratie naar de lat na het missen van een kans in de halve finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle. (07-04-2015)

Spelers van FC Twente hoeven over belangstelling niet te klagen. Meerdere spelers van de noodlijdende club staan op lijstjes van internationale clubs.

Na het vertrek van Wilfried Bony is Swansea City nog steeds op zoek naar nieuwe aanvullende impulsen. Dat zou volgens Voetbal International Luc Castaignos kunnen zijn. De spits van FC Twente werd al eerder in verband gebracht met Swansea. Ook Bas Dost van VfL Wolfsburg staat op het lijstje van de club uit de Premier League.

FC Twente-verdediger Andreas Bjelland kan op veel interesse vanuit de Bundesliga rekenen. Afgelopen zomer kon de aanvoerder naar FSV Mainz verkassen, maar die transfer ging niet door. Ploeggenoot Bilal Ould-Chikh is de afgelopen weken veelvuldig gevolgd door Borussia Dortmund. De pas zeventienjarige aanvaller wil niet verlengen in Enschede. Als FC Twente aan hem wil verdienen moet Ould-Chikh voor medio verkocht worden.

FC Twente is er vanwege de financiële wanorde bij gebaat om spelers te verkopen. De Tukkers moeten zo'n tien miljoen euro verdienen aan transfers om de schulden terug te laten lopen. "Ik ben positief gestemd dat we die transferambitie kunnen realiseren", zegt directeur Gerald van den Belt in het voetbaltijdschrift. "Er begint veel interesse te ontstaan voor onze spelers, met name in Duitsland en vanuit het hoogste en één na hoogste niveau van Engeland. In die competities zit momenteel ontzettend veel geld."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner