01.05.2015 19:49

Lindgren smacht naar finale: "Het leeft hier"

Rasmus Lindgren, de middenvelder die bijna nooit scoort, zet FC Groningen op een 0-1 voorsprong tegen Vitesse. (04-04-2015)
Rasmus Lindgren, de middenvelder die bijna nooit scoort, zet FC Groningen op een 0-1 voorsprong tegen Vitesse. (04-04-2015)

Rasmus Lindgren kan het aankomende weekend voor de tweede keer in zijn carrière de KNVB beker winnen. Toch voelt de eindstrijd die hij zondag speelt anders dan de finales die hij eerder met Ajax en Red Bull Salzburg meemaakte.

"Ik moet bekennen dat de finale van zondag specialer is dan bij die andere clubs. Bij een club als FC Groningen verwacht je niet dat je zo snel in de finale staat, terwijl je dat bij Ajax en Salzburg wel doet. Het leeft hier enorm en dat maakt het bijzonder.", vertelt de middenvelder van de Groningers tegenover Voetbal International.

Lindgren speelde in 2010 en 2011 al in de finale van de KNVB beker. In zijn eerste eindstrijd won hij met Ajax over twee duels van Feyenoord, tegen FC Twente werd na verlenging verloren. In die wedstrijden kwam Lindgren niet in actie. "En dus tellen die finales niet echt voor mij. We wonnen in 2010 de beker, maar ik speelde maar in één bekerronde mee", blikt de Zweed terug. Ook de finale die hij meemaakte met Salzburg speelde Lindgren niet mee. Die moest hij wegens een gebroken neus laten schieten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner