02.05.2015 15:59

Newcastle met Krul en Janmaat hard onderuit

Het dramatische seizoen van Newcastle United houdt nog steeds aan. De club uit de Premier League verloor zaterdagmiddag voor de negende keer op rij in de competitie. Ditmaal van laagvlieger Leicester City met ruime cijfers: 3-0.

Al na 35 seconde stond de openingstreffer op het scorebord, toen Leonardo Ulloa werd vrijgelaten bij een corner. Vervolgens werd het nog geen kwartier later zelfs 2-0 en kort na rust maakte Ulloa met zijn tweede doelpunt van de middag er 3-0 van. De speler van Leicester City benutte een penalty.

Tot overmaat van ramp kreeg Daryl Janmaat, die een basisplaats kreeg in het verloren duel, zijn tweede gele kaart in de laatste minuut van de wedstrijd. Tim Krul kreeg ook een basisplaats, maar kan dus niet terugkijken op een geweldige pot voetbal.

Door de nederlaag blijft Newcastle op de veertiende plek in de Premier League staan en kan het in het ergste geval nog een plek zakken op de ranglijst. De degradatiezone ligt op slechts vijf punten. Overigens vielen Siem de Jong en Vurnon Anita nog in, waardoor Newcastle met maar liefst vier Nederlanders in het elftal voetbalde toen Janmaat zijn tweede gele kaart kreeg.