02.05.2015 21:44

Chiellini: "Ik verlies mijn haar en snelheid"

Raffaele Palladino (l.) snelt langs Giorgio Chiellini (r.) tijdens het bekerduel Parma - Juventus. (28-01-2015)
Raffaele Palladino (l.) snelt langs Giorgio Chiellini (r.) tijdens het bekerduel Parma - Juventus. (28-01-2015)

Juventus kroonde zich zaterdagavond voor de vierde keer op rij kampioen van Italië. Verdediger Giorgio Chiellini is een sterkhouder in de achterste linie van de Oude Dame en ondanks zijn dertigjarige leeftijd leert hij elke dag weer iets bij.

"Als de jaren aan je voorbij gaan, verlies je haar en snelheid, maar je wordt beter op andere vlakken", vertelt de mandekker met een knipoog aan Sky Sports Italia. "Op het fysieke gebied heb ik ingeleverd, maar ik heb geleerd om meer na te denken. Ik denk dat ik in mijn beste vorm steek."

Het kampioenschap van Juventus komt niet als een verrassing, omdat de ploeg domineert in Italië. "Dit kampioenschap hebben we een tijdje terug verdiend. Ik denk dat de beslissende stap de overwinning op Lazio was", kijkt Chiellini terug op de titelrace.

Juventus is weliswaar de kampioen van Italië, maar de ploeg heeft maar weinig tijd om het te vieren. "Om verschillende redenen kunnen we het niet vieren zoals in de voorgaande jaren, omdat het belang van de wedstrijd op dinsdag buiten kijf staat." Juventus neemt het in de halve finale van de Champions League op tegen Real Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner