03.05.2015 09:46

Wenger hoopt op beste Wilshere in twee jaar

De kleine Jack Wilshere (r.) van Arsenal gaat voor niemand uit de weg, ook niet voor Marouane Fellaini (r.) van Manchester United. (22-11-2014)
De kleine Jack Wilshere (r.) van Arsenal gaat voor niemand uit de weg, ook niet voor Marouane Fellaini (r.) van Manchester United. (22-11-2014)

Arsenal is bezig aan een uitstekende reeks in de Premier League, maar Jack Wilshere maakt het seizoen nauwelijks mee. De middenvelder is meer geblesseerd dan fit en speelde maar acht competitiewedstrijden dit seizoen. Arsène Wenger hoopt op het herstel van zijn middenvelder.

"Hij heeft nu één of twee jaren zonder problemen nodig om zijn zelfvertrouwen en geloof terug te krijgen", denkt de Fransman. "Ik zou niet weten waarom dat niet kan gebeuren. Spelers denken altijd dat ze klaar zijn na een blessure, maar het duurt wel langer dan ze denken om de volledige scherpte terug te krijgen."

"Jack heeft concurrentie nodig. Hij is er nu al een tijdje uit en komt deze week terug. Hij is een echte Arsenal-speler. Ik denk dat het succes van de club in de toekomst afhangt van hoe de talentvolle spelers het zullen doen. Hij is daar een onderdeel van", meent Wenger op de persconferentie voor de competitiewedstrijd tegen Hull City.

"In de Premier League is het vaak een fractie van een seconde die bepaalt of je efficiënt bent of niet." Wilshere komt uit de jeugdopleiding van Arsenal en zit al sinds 2008 bij het eerste elftal, maar vanwege blessureleed kwam de middenvelder tot nog geen tweehonderd officiële wedstrijden voor zijn club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner