03.05.2015 16:29

Hazard kopt Chelsea naar zege en landstitel

Chelsea is zondag kampioen van Engeland geworden na een thuiszege op Crystal Palace. Dankzij de 1-0-overwinning op de middenmoter uit Zuid-Londen is Chelsea met nog drie wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen voor achtervolgers Arsenal en Manchester City.

Eden Hazard, onlangs verkozen tot speler van het jaar in de Premier League, zette Chelsea vlak voor rust op voorsprong. De Belgische sterspeler mocht een strafschop nemen, miste, maar scoorde uit de rebound alsnog. Het veertiende doelpunt van Hazard dit seizoen bleek genoeg voor de zege en het Engelse kampioenschap.

Belangrijk in het kampioenschap van Chelsea was de hechte verdediging van de ploeg van José Mourinho. Chelsea kreeg dit seizoen slechts 27 tegentreffers in de Premier League en is daarmee de minst gepasseerde verdediging in Engeland. Een belangrijk duel op weg naar het kampioenschap was de confrontatie eind april met nummer twee Arsenal (0-0). In de tweede helft van die wedstrijd toonde Chelsea zich verdedigend op zijn best.

Het is de eerste landstitel voor José Mourinho sinds hij in 2013 terugkeerde op Stamford Bridge. De Portugees had Chelsea in 2005 en 2006 al kampioen gemaakt en won eerder dit seizoen de League Cup. In 2007 pakte hij met The Blues bovendien de FA Cup. Tussendoor won de Italiaan Carlo Ancelotti in 2010 de Premier League met Chelsea. Het is de vijfde keer uit de clubhistorie en de vierde keer sinds 2005 dat de landstitel naar de club uit West-Londen gaat.