04.05.2015 19:31

Van der Sar: "Belangrijk dat we herdenken"

Daphne Koster en Edwin van der Sar hebben vandaag stilgestaan bij alle overleden sporters. Sinds 2005 worden de overleden sportslachtoffers uit de wereldoorlog ook herdacht. Een belangrijk moment.

De dag 4 mei is niet alleen belangrijk voor de sportslachtoffers, alle slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog worden herdacht. Daphne Koster benadrukt dat nogmaals in gesprek met Helden Online. "Voor mij betekent 4 mei dat we stilstaan bij de overleden mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog en dat we in vrijheid mogen leven", aldus de voetbalster van Ajax. "Ik denk dat het goed is dat je je eigen geschiedenis kent. De verhalen over de oorlog en het verzet grijpen mij altijd aan."

Edwin van der Sar was dit jaar ook aanwezig in het Olympisch Stadion bij het beeld van Prometheus, een oorlogsmonument uit 1947 ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers in de Nederlandse sport. "Ik heb zelf op de basisschool altijd geleerd hoe belangrijk het is om de doden te herdenken", aldus de ex-doelman van Manchester United. "Helaas hebben mijn eigen kinderen dat minder meegekregen omdat zij in het buitenland zijn opgegroeid. Maar de Tweede Wereldoorlog is een verschrikkelijke vlek op de Nederlandse geschiedenis. Het is belangrijk dat we dat nooit vergeten en altijd blijven herdenken."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner