04.05.2015 20:59

Buffon: "Als ik het verdien dan win ik de CL"

Gianluca Buffon is verrast over de goede vorm van Juventus dit seizoen. De 37-jarige doelman had niet verwacht dat het op alle fronten nog steeds mee zou doen. 

Juventus heeft de Serie A-titel al binnen en heeft hem daardoor voor de vierde keer op rij gewonnen. Het maakt zelfs nog kans op de treble, aangezien het in de Champions League én de Italiaanse beker speelt. "Het is ongetwijfeld een geweldig seizoen", zegt Gianluca Buffon. "We wisten dat het na jaren van succes het erg makkelijk is om nu gas terug te nemen. Ik denk dat ons geheim is dat we nog steeds gedreven zijn en te laten zien dat Juventus écht weer terug is op het allerhoogste niveau."

Buffon heeft ongeveer alle titels gewonnen. Hij won de Italiaanse titel en zelfs het wereldkampioenschap in 2006. "Maar de Champions League ontbreekt nog. Dat is misschien gek, maar ik denk dat het leven eerlijk is en dat je krijgt wat je verdient. Ik ben nog lang niet klaar met mijn loopbaan. Natuurlijk duurt het voor mij niet heel lang meer, maar ik geloof dat als het lot wil dat ik de Champions League win en ik verdien het, dan zal ik hem winnen."

Komende dinsdag speelt Juventus tegen Real Madrid voor de Champions League op 7 juni speelt het tegen Lazio Roma de finale van de Italiaanse beker. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner