05.05.2015 12:07

Swart: "Ajax moet het geld laten rollen"

Rafael van der Vaart staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax en de middenvelder van Hamburger SV overweegt een terugkeer. Clubicoon Sjaak Swart twijfelt niet. Hij ziet Van der Vaart liever vandaag nog dan morgen terugkomen.

"Als ik Ajax was, twijfelde ik geen seconde, maar andersom ook niet. Hij moet gewoon komen, klaar", aldus Swart tegenover De Telegraaf. "Ik heb Rafael aan de lijn gehad en met hem over zijn terugkeer gesproken. Dat ziet hij wel zitten, want hij houdt echt van Ajax, maar het gaat ook om de centjes. Dus moet Ajax het geld maar eens laten rollen."

"Hij zou in één keer de onbetwiste leider worden, een prima aanvoerder. Hij kan en zal de jonge jongens bij de hand nemen", vervolgt 'Mister Ajax' zijn lofzang. "Davy Klaassen, Daley Sinkgraven en Donny van de Beek zijn geweldige voetballers, maar nog jong. Dus hebben ze in het veld steun nodig. Rafael kan jongens als Lucas Andersen binnen de lijnen gek maken en leren wat er elke wedstrijd weer nodig is om te winnen. Daarnaast legt hij alle ballen neer waar hij ze wil hebben en bezorgt hij Ajax – onder meer met zijn fantastische vrije trap – extra scorend vermogen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner