06.05.2015 13:32

FC Utrecht moet op zoek naar nieuwe assistent

Harry van den Ham (r.) haalt Erixon Danso (l.) naar de kant en complimenteert hem voor zijn goede wedstrijd. (06-02-2014)
Harry van den Ham (r.) haalt Erixon Danso (l.) naar de kant en complimenteert hem voor zijn goede wedstrijd. (06-02-2014)

De wegen van FC Utrecht en assistent-trainer Harry van den Ham gaan na dit seizoen scheiden. Beide partijen hebben in goed overleg het doorlopende contract tot medio 2017 ontbonden.

Voor volgend seizoen zou de rol van Van den Ham veranderen. Onder Rob Alflen is hij een mentor vanwege de onervarenheid van de hoofdtrainer. Omdat Alflen na dit seizoen ook vertrekt en de komst van Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong krijgt Van den Ham een andere taak. Dan zou hij puur als assistent-trainer fungeren. "Daar voel ik me te veel hoofdtrainer voor", zegt Van den Ham tegen Voetbal International.

Van den Ham loodste vorig seizoen FC Dordrecht naar de Eredivisie. Met zijn aanstelling in de Domstad waren de verwachtingen hoog, maar die werden niet waargemaakt. "En hadden we zes punten meer gehad, deden we gewoon mee om Europees voetbal. Maar we hebben te veel onnodig punten verloren tegen de kleintjes, zo is het nou eenmaal."

Het is de derde keer dat Van den Ham als assistent vertrekt bij 'zijn' Utrecht. "Je kunt gerust stellen dat FC Utrecht en Harry van den Ham geen gelukkig huwelijk vormen. Ook als speler ben ik namelijk al drie keer bij de club teruggekomen. Het is dus al de zesde keer dat ik hier vertrek."

Waar zijn toekomst nu ligt, is niet bekend maar Van den Ham wil in ieder geval weer als hoofdtrainer aan de slag. "Ik hoop weer ergens hoofdtrainer te worden, het niveau maakt me niet eens zo veel uit."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner