07.05.2015 10:31

Van As: "Topclubs hebben zitten slapen"

Nemanja Gudelj (l.) en Jeffrey Gouweleeuw (r.) vieren de 0-2 tijdens het competitieduel SC Cambuur - AZ Alkmaar. (29-11-2014)
Nemanja Gudelj (l.) en Jeffrey Gouweleeuw (r.) vieren de 0-2 tijdens het competitieduel SC Cambuur - AZ Alkmaar. (29-11-2014)

Ajax maakte onlangs bekend dat Nemanja Gudelj aankomend seizoen in Amsterdam zal spelen. Jeffrey van As, voormalig technisch directeur van NAC Breda, is van mening dat Gudelj twee jaar geleden al klaar was voor de top.

"Niet alleen Ajax, maar alle topclubs hebben destijds zitten slapen", vertelt Van As in gesprek met De Telegraaf. "Earnest Stewart kende hem van NAC en durfde het wel aan om hem te halen." Dat ook het jongere broertje Dragi en hoogstwaarschijnlijk ook zijn vader Nebojša naar Ajax vertrekken verbaast Van As niet. "De familie is heel hecht. Dragi was bij NAC op een zijspoor geraakt en Nebojša was zoekende. Het is tekenend voor Nemanja dat hij goed voor ze zorgt."

Van As denkt dat Gudelj zich moeiteloos zal aanpassen aan Ajax. "Met zijn fysieke kracht en mentaliteit kan hij echt iets toevoegen. Het enige lastige is dat rechtshalf zijn beste positie is en Davy Klaassen daar normaal gesproken ook staat. Daar zal Ajax een oplossing voor moeten vinden." Gudelj tekende in Amsterdam een contract tot medio 2020 en speelde inmiddels 139 wedstrijden in de Eredivisie. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner