08.05.2015 14:12

Maaskant: "Hebben het niet in eigen hand"

NAC speelt zondag in de uitwedstrijd tegen AZ voor de laatste kans op lijfsbehoud in de eredivisie zonder nacompetitie te hoeven spelen.

De ploeg van Robert Maaskant staat momenteel drie punten achter de veilige vijftiende plaats van Excelsior, maar heeft ook een veel slechter doelsaldo dan de Kralingers (-17). Excelsior kan NAC al tot nacompetitie veroordelen als het zondag op de voorlaatste speeldag wint bij FC Utrecht, dat nergens meer om speelt. 

NAC heeft het niet in eigen hand of het direct in de Eredivisie blijft of dat het toch de play-offs in moet. Robert Maaskant is zich bewust van de situatie. "We hebben het nou eenmaal niet in eigen hand. Misschien halen we vier punten en kunnen we de 18e op vakantie", zegt Maaskant op de website van NAC. "Aan de andere kant zijn we wel realistisch. Het geloof in directe handhaving is er nog altijd, maar ook voor eventuele play offs zijn we goed voorbereid."

Middenvelder Demy de Zeeuw hoopt dat hij en zijn ploeg niet teveel laten afleiden doordat het afhankelijk is van Excelsior. "Het is onze laatste kans en dat we afhankelijk zijn van andere ploegen mag geen invloed hebben. Toch kijk je als speler even op het scorebord zodra de standen voorbij komen. Een punt kun je koesteren naarmate de wedstrijd vordert."

NAC moet het in Alkmaar mogelijk stellen zonder middenvelder Divine Naah. De 19-jarige Ghanees trainde vanwege buikspierklachten niet de volledige week mee. Of hij zondag kan spelen wordt dit weekend beslist.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner