09.05.2015 22:38

Van Ginkel helpt AC Milan langs AS Roma

Nigel de Jong (l.) feliciteert Marco van Ginkel (#21) met zijn treffer tijdens AC Milan - AS Roma. (09-05-2015)

Marco van Ginkel heeft zijn eerste treffer in Italiaanse dienst gemaakt. De Nederlandse middenvelder scoorde de 1-0 en zag AC Milan uiteindelijk met 2-1 winnen van AS Roma.

AS Roma begon goed aan de wedstrijd, waardoor AC Milan ver werd teruggedrongen. Na een ruim kwartier spelen was de eerste grote kans voor de bezoekers. Kostas Manolas kopte een hoekschop tegen de paal. Vervolgens kwam Milan iets beter in het spel, maar het duurde even voordat de thuisploeg daadwerkelijk een goede mogelijkheid wist te creëren.

Acht minuten voor het rustsignaal was het Marco van Ginkel die met een uitstekende pass Giacomo Bonaventura in stelling bracht. De middenvelder kon vrij inkoppen, maar zag zijn poging gepakt worden door doelman Morgan De Sanctis. Drie minuten later had diezelfde doelman geen antwoord op de eerste treffer van Van Ginkel in de Serie A. Keisuke Honda haalde de achterlijn en gaf de bal voor. Van Ginkel was bij de eerste paal zijn directe tegenstander te snel af en schoot de bal tegen de touwen: 1-0.

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Milan was beter, maar zonder veel kansen te creëren. Er gebeurde dan ook weinig tijdens het eerste kwartier na rust, totdat Milan plotseling de 2-0 scoorde. Wederom stond Honda aan de basis van de treffer. De Japanner gaf een uitstekende voorzet vanaf de achterlijn, waardoor scoren voor AS Roma-huurling Mattia Destro een koud kunstje werd: 2-0.

Na de 2-0 van Destro leek de wedstrijd gespeeld. Milan bleef het initiatief nemen en was dominant, maar Roma kreeg een cadeautje van scheidsrechter Paolo Tagliavento. De arbiter gaf Roma een strafschop na een overtreding van Alex op invaller Juan Iturbe. Francesco Totti schoot de penalty bedroevend in, maar Diego López kon geen redding brengen: 2-1. In de slotfase bleef Roma aanvallen, maar er werd niet meer gescoord in Milaan.

Milan heeft dankzij de overwinning op Roma nu 46 punten uit 35 wedstrijden. Roma blijft vanzelfsprekend op 64 punten staan. Milan speelt volgende week tegen Sassuolo, terwijl Roma revanche voor de nederlaag mag nemen tegen Udinese.

Door: Jurre Hermans