09.05.2015 21:03

Koeman: "Dat vind ik moeilijk te verklaren"

Southampthon Ronald Koeman (r.) baalt duidelijk op de foto. Arsène Wenger (l.) van Arsenal kijkt wat serieuzer . (01-01-2015)
Southampthon Ronald Koeman (r.) baalt duidelijk op de foto. Arsène Wenger (l.) van Arsenal kijkt wat serieuzer . (01-01-2015)

Het seizoen van Southampton en Ronald Koeman lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De ploeg van Koeman verloor zaterdagmiddag met 3-0 van Leicester City, waardoor Europa ver weg is.

"Iedereen is hongerig om zich te plaatsen voor de Europa League, want dat zou een geweldige prestatie zijn. We kunnen het nog steeds flikken, maar dan moeten we reageren en onze mentaliteit veranderen. Om te beginnen volgende week", citeert Voetbal International de Nederlandse oefenmeester.

"De tegenstander vecht tegen degradatie en begint dus agressief aan het duel. Als je dat weet, dan kun je niet zo starten als wij dat deden. Ik kan dat moeilijk uitleggen", vervolgt Koeman. "We toonden in elk geval nog een reactie na de slechte start, maar we hebben geen fatsoenlijke mogelijkheid gecreëerd. Het eerste doelpunt zegt alles: Riyad Mahrez staat tussen vier van onze spelers en kan toch scoren. Dat vind ik heel moeilijk te verklaren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner