09.05.2015 22:12

Barcelona heeft landstitel voor het grijpen

Barcelona is zaterdagavond dichtbij de 23e landstitel gekomen. De koploper won zelf van Real Sociedad (2-0) en zag Real Madrid in eigen stadion gelijkspelen tegen Valencia (2-2).

Twee speelronden voor het einde van de competitie is het verschil tussen beide rivalen opgelopen tot vier punten. Barcelona kan het kampioenschap al veiligstellen in de komende uitwedstrijd tegen Atlético Madrid. De lijstaanvoerder sluit de Primera División af met een thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Deportivo La Coruña.

Barcelona swingde tegen Real Sociedad niet zoals afgelopen woensdag tegen Bayern München in de halve finale van de Champions League (3-0). Het elftal van trainer Luis Enrique kwam na 51 minuten op voorsprong door Neymar, die zijn vijftigste treffer voor de Catalaanse club kon vieren. Hoogtepunt was de fraaie omhaal waarmee invaller Pedro het duel besliste.

Real Madrid stelde teleur vier dagen na de nederlaag tegen Juventus in de halve finale van de Champions League (2-1). Valencia nam binnen 26 minuten een voorsprong (2-0), dankzij treffers van Francisco Alcacer en Javi Fuego. Vlak voor rust stopte Diego Alves, de doelman van Valencia, een strafschop van Cristiano Ronaldo. Alsof dat allemaal nog niet vervelend genoeg was voor Real viel ook nog Toni Kroos uit met een hamstringblessure. Zonder de Duitser begon Real Madrid na rust aan een inhaalrace. Verder dan een treffer van Pepe en prachtig doelpunt van Isco kwam de formatie echter niet meer.