10.05.2015 16:21

Depay neemt in stijl 'afscheid' van PSV-fans

Memphis Depay heeft zojuist uit een vrije trap de 1-0 tegen Heracles gemaakt. De PSV'er speelt zijn laatste thuisduel alvorens hij naar Manchester United vertrekt. (10.05.2015)

PSV heeft zijn laatste thuisduel weten te winnen. Memphis Depay zette zijn ploeg op de goede weg door uit een vrije trap te scoren. Het bleek de aanzet naar een gemakkelijke middag. Tegen Heracles werd het 2-0.

Het eerste half uur was PSV alles behalve sterk. Het liet de bal wel rondgaan, maar het was juist Heracles dat in de counter gevaarlijk kon worden. De Eindhovenaren kropen door het oog van het naald toen Bryan Linssen werd weggestuurd. Jetro Willems stapte op het allerlaatste moment voor buitenspel. Linssen kon op doelman Remko Pasveer afgaan, maar de scheidsrechter beoordeelde het als buitenspel. In de herhaling bleek dit zeer twijfelachtig.

Het bleef echter 0-0 en Heracles mocht langzaam hopen op een goal, maar juist op dat moment was het Memphis Depay die toesloeg. De buitenspeler speelt zijn laatste thuisduel voor PSV en vertrekt na dit seizoen bij Manchester United. Dat hij dit seizoen goud waard is voor PSV bewees hij opnieuw. Hij schoot vanaf twintig meter een vrije trap feilloos in de linkerhoek. Tot de rust was PSV de betere en kon Heracles niet aan de houtgreep ontkomen.

Heracles moest wel komen in de tweede helft en dat zou voor PSV goed nieuws betekenen. Met snelle mensen als Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Jetro Willems zou het op ideale wijze kunnen counteren. Dat bleek in de eerste tien minuten van de tweede helft ook te kloppen. Adam Maher knalde de bal op de baal en Memphis Depay zag een 2-0 aan zich voorbij vliegen, omdat hij in buitenspelpositie stond. Daar ging een heerlijke voorzet van Georginio Wijnaldum aan vooraf. De aanvoerder etaleerde zijn klasse door vanaf rechts met een hele puntgave voorzet te geven.

Even later kreeg Wijnaldum zelf de kans na een combinatie met Luuk de Jong, maar zijn schot was te slap. Luuk de Jong bracht een einde aan de spanning, als die er al was. Jetro Willems schoot vanaf twintig meter op het doel. Luuk de Jong wist daar nog heel stiekem zijn hoofd tegen aan te zetten, zodat doelman Bram Castro kansloos was: 2-0.

Heracles wilde vervolgens de schade zo beperkt mogelijk houden, terwijl PSV het publiek wilde vermaken met een galavoorstelling. Dat  leverde een hoop kansen op, maar geen doelpunten. Luuk de Jong, Jetro Willems en Georginio Wijnaldum kregen allen grote kansen, maar steeds misten zij.

Door de nederlaag leek het alsof Heracles toch nog oppassen dat het niet in de play offs voor degradatie terecht komt. Echter verspilde NAC punten tegen AZ, waardoor het een veilige marge heeft. Voor PSV staat er niks meer op het spel. Het duel tegen Heracles stond dan vooral in het teken van het vertrek van Memphis Depay. Hij kreeg in de 86ste een publiekswissel. Met een oorverdovend applaus en een doelpunt neemt hij afscheid van het PSV-publiek.