10.05.2015 16:42

Depay neemt voorschot op topscorerstitel

Memphis Depay heeft zojuist uit een vrije trap de 1-0 tegen Heracles gemaakt. De PSV'er speelt zijn laatste thuisduel alvorens hij naar Manchester United vertrekt. (10.05.2015)

Memphis Depay heeft een voorschot genomen op de titel topscorer van het seizoen 2014-2015. Hij scoorde in het met 2-0 gewonnen duel tegen Heracles eenmaal voor PSV. Zijn voorsprong op ploeggenoot Luuk de Jong is daardoor gegroeid tot drie doelpunten: 22 voor Depay en 19 voor De Jong.

Heracles was maar met één doel naar Eindhoven gekomen: niet met dubbele cijfers verliezen om op basis van het doelsaldo een langer verblijf in de eredivisie definitief veilig te stellen. De ploeg slaagde daar ruimschoots in. Tot vreugde van trainer John Stegeman en voorzitter Jan Smit speelt Heracles ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

Het duel zelf had weinig om het lijf. Zonder zich al te veel in te spannen was kampioen PSV, met reservedoelman Remko Pasveer onder de lat en vaste eerste keeper Jeroen Zoet op de reservebank, op alle fronten de betere ploeg. Veel kansen leverde dat niet op. Daarvoor was het tempo te traag. Het duurde dan ook ruim een half uur voordat PSV de score opende. Van een meter of dertig kogelde Depay een vrije trap achter doelman Bram Castro. Serieuze mogelijkheden op een treffer kreeg Heracles in de eerste helft niet.

Ook na de rust was sprake van veredeld zomeravondvoetbal. Bijna halverwege de tweede helft scoorde Jetro Willems, met hulp van Mike te Wierik, die het schot van richting veranderde waardoor zijn doelman Castro andermaal kansloos was. Beide ploegen geloofden het daarna wel, met als gevolg dat Heracles de laatste speelronde zorgeloos tegemoet kan zien. De tweestrijd tussen Depay en De Jong om de topscorerstitel is vrijwel zeker in het voordeel beslist van de PSV'er die volgend seizoen voor het Manchester United van Louis van Gaal speelt.