11.05.2015 11:07

Cruyff: "Ajax moet kijken naar Bayern-Barça"

Johan Cruyff gelooft dat Ajax goed naar Bayern München en FC Barcelona moet kijken. De twee ploegen lieten in de halve finale van de Champions League zien hoe er gevoetbald moet worden. 

Cruyff bedoelt dan vooral het druk zetten van beide teams. Zowel Bayern als Barcelona proberen de tegenpartij op de helft van de tegenstander vast te zetten. "Ik vond het mooi om te zien dat beide ploegen in de problemen kwamen op het moment dat ze onder druk stonden", schrijft Cruyff in zijn column. "Ik kijk daarom ook uit naar return. Normaal gesproken is deze wedstrijd gespeeld, maar juist door de intentie van voetballen weet je het met Bayern nooit."

De legendarische Nederlandse voetballer geeft als tip mee dat ook de Ajacieden mee moeten kijken naar de return. "Vooral in het druk zetten op de tegenstander kan veel winst geboekt worden. Vertaald naar de Nederlandse competitie zou Ajax in de Eredivisie hier een groot voordeel mee pakken", aldus Cruyff. "Zet de ploeg druk naar voren, dan is geen tegenstander hiertegen bestand. Daarvoor is het kwaliteitsverschil te groot."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner