11.05.2015 11:20

Gerrard waardeert gebaar Chelsea-fans niet

Steven Gerrard kreeg zondagmiddag een staande ovatie van de Chelsea-fans, maar de Liverpool-speler kon het weinig bekoren. Hij was blijer met de fans van The Reds. 

José Mourinho had voorafgaand aan het duel de Chelsea-supporters opgeroepen om Steven Gerrard een waardig afscheid te geven door hem te eren. De Chelsea-supporters deden wat Mourinho vroeg, maar Gerrard had er weinig sympathie voor. "Ik was blijer met de ovatie van de Liverpool-fans", zegt Gerrard na het duel tegen Sky Sports. Gerrard vertrekt na dit seizoen naar LA Galaxy en speelde dus zijn laatste wedstrijd tegen Chelsea in competitieverband. 

Gerrard legt uit waarom hij niet heel blij is met de fans van de rivaal van Liverpool. "Chelsea-fans hadden inderdaad voor twee seconde respect voor me, maar de rest van het duel hebben ze me de huid vol gescholden. En daarvoor ook."

De aanvoerder van Liverpool doelt dan op het duel Liverpool tegen Chelsea van vorig seizoen. Steven Gerrard gleed uit, waardoor Demba Ba met de bal weg kon en Chelsea op 0-1 kon zetten. De grappen waren niet aan te slepen over Gerrard die de fout in ging. "Het was leuk dat Chelsea-fans mij eerden, maar ze hebben me het afgelopen jaar afgeslacht. Ik heb pas echt steun gehad van de Liverpool-fans. En dat is het enige wat belangrijk is voor mij."

Mourinho
Gerrard heeft wel veel respect voor trainer José Mourinho. In het verleden probeerde de Portugees Gerrard tot drie keer toe te kopen. Dat deed hij bij Chelsea, Inter en bij Real Madrid. Elke keer kreeg hij een 'nee'  te horen. "Voor Mourinho heb ik wel respect. Hij is de beste manager in de wereld", aldus Gerrard. "Ik zou tot drie keer bij hem tekenen, maar ik ben een te grote fan van Liverpool. Hij is de reden dat ik een aantal keer heb getwijfeld om te vertrekken. Hij weet waarom ik niet ben gekomen. Ik kon het niet, want ik hou van Liverpool. Het betekent altijd meer als je voor jouw supporters een prijs wint."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner