11.05.2015 11:32

"Torres op z'n best als tegenstander moe is"

Diego Simeone heeft de ideale tactiek gevonden om Fernando Torres weer te laten floreren. De Spaanse spits was afgelopen weekend in het duel met Levante UD goud waard voor Atlético Madrid. Hij maakte de gelijkmaker (2-2).

Torres werd in het veld gebracht voor Mario Mandžukić en dat is de tactiek van Simeone. Dat Torres de gelijkmaker maakte was dan geen toeval. "Torres is beter als de tegenstander al een beetje moe is", legt Simeone uit op de persconferentie na afloop. "Net als tegen Villarreal vorige week, Torres komt het veld in, terwijl de tegenstander al vermoeid is. Op dat soort momenten weet hij toe te slaan."

Simeone is niet tevreden als Torres in de basis start, maar als invaller vindt hij hem goud waard. Zo richt hij dan ook de wedstrijd in. "Dat is ook onze tactiek. Mario Mandžukić begint het duel en maakt de tegenstander moe. Als dat is gebeurd dan is het tijd voor Fernando om zijn ding te doen."

Torres redde dit weekend een punt voor Atlético Madrid. Een belangrijk punt, want met nog twee duels te gaan staat Atlético op een derde plek en heeft het vier punten voorsprong op Valencia CF. De derde plek geeft recht op plaatsing voor de Champions League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner