11.05.2015 12:25

Pep: "Wij zijn Bayern en zijn nooit kansloos"

Pep Guardiola staat voor een moeilijke opgave. Hij moet in de halve finale van de Champions League een 3-0 achterstand zien goed te maken tegen Barcelona. De trainer van Bayern München denkt dat in het eigen stadion niet kansloos is. 

"We staan 3-0 achter, dus we moeten alles geven", zegt Guardiola op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Wij zijn Bayern München! Als je het aan mij vraagt zijn we nooit kansloos. Dat staat niet in mijn vocabulaire. Wij moeten spelen met onze hart en met het hoofd. Dan weet ik zeker dat het nog een spannend duel gaat worden."

Guardiola is wel op zijn hoede voor de aanval van Barcelona. Luis Suárez, Neymar en Lionel Messi zijn alledrie in vorm. "Als we een foutje maken, dan zullen ze ons daar voor straffen. Daarom moeten we niet blind gaan aanvallen. We moeten juist onze verdediging op orde houden en de wedstrijd controleren. Wij hebben de kwaliteit om het resultaat helemaal om te draaien"

De Spaanse trainer wordt de laatste tijd ook genoemd als de nieuwe trainer van Manchester City. Daar reageert hij geprikkeld op. "Ik heb dat nu al tweehonderd keer gezegd. Ik heb nog een contract tot volgend seizoen bij Bayern. Als het aan mij ligt maak ik dat contract op zijn minst af."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner