11.05.2015 16:01

'Go Ahead Eagles haalt FC Twente-belofte'

Dario Tanda zit zich te verbijten op de bank tijdens Jong FC Twente - Sparta (12-12-2014).
Dario Tanda zit zich te verbijten op de bank tijdens Jong FC Twente - Sparta (12-12-2014).

Dario Tanda speelt vanaf aankomend seizoen voor Go Ahead Eagles. De middenvelder komt over van FC Twente en tekent in Deventer een contract voor twee seizoenen. 

De twintigjarige middenvelder heeft volgens het Algemeen Dagblad ook nog een optie voor een extra seizoen in zijn contract opgenomen. Met de overstap naar Go Ahead Eagles komt er een einde aan een moeilijke periode voor Tanda. De middenvelder debuteerde op 3 augustus 2013 namens de hoofdmacht van FC Twente en speelde daarna nog één keer in de hoofdmacht van de Tukkers.

Daarna ging het echter bergafwaarts met de carrière van Tanda. De middenvelder kwam niet meer in aanmerking voor een plekje in de hoofdmacht en moest zijn wedstrijden spelen in de Jupiler League bij Jong FC Twente. Tanda voelde geen vertrouwen meer bij Twente en heeft nu besloten om de club uit Enschede transfervrij te verlaten. Het is echter nog maar de vraag of Tanda volgend seizoen actief zal zijn in de Eredivisie. Go Ahead moet namelijk play-offs om promotie/degradatie spelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner