11.05.2015 22:29

Chiellini: "Heb hier tien jaar op gewacht"

Giorgio Chiellini speelde en won een WK-finale, maar de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid vindt hij een grotere wedstrijd. Hij kijkt al uit naar woensdagavond, wanneer Juventus het opneemt in het Bernabéu. 

De Italiaanse verdediger speelde in het heenduel tegen Real Madrid een sterke wedstrijd. Mede dankzij zijn inzet en goede verdedigen reist de ploeg uit Turijn met een 2-1 voorsprong af naar Spanje. Daar hoopt het een finaleplaats te bemachtigen. "We kunnen niet wachten op tot woensdagavond", aldus de centrale verdediger tegen Sky Sport. "Dit is het meest prestigieuze en meest belangrijke duel die ik ooit heb gespeeld sinds ik bij de club ben."

Chiellini doelt daarmee op de lange weg die Juventus heeft moeten afleggen om weer in een halve finale van de Champions League te staan. Vanaf de Serie B werd de club opnieuw opgebouwd. "Tien jaar lang heb ik hier op moeten wachten. Je kan je voorstellen dat ik er daarom extra zin in heb", aldus Chiellini. "Het hele stadion zal achter Madrid staan en wij moeten ze juist onder druk zetten. Ze zullen zich niet laten intimideren door de eigen fans, maar ons intimideren ze al helemaal niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner