12.05.2015 15:43

Fàbregas: "CL-finale wordt Barça tegen Real"

Cesc Fàbregas denkt dat Barcelona alle prijzen dit seizoen zal winnen. De Catalanen liggen op pole position in de Primera Division, staat er goed voor in de Champions League en zit ook in de Spaanse beker. 

"Ik denk dat Barcelona alle prijzen zal winnen. Ze staan er goed voor", aldus de Spaanse middenvelder tegen Cadena COPE. "Ik denk dat bijvoorbeeld Bayern München dinsdagavond geen kans heeft tegen Barcelona." 

In de Champions League staat er ook nog een ander duel op het programma. Juventus tegen Real Madrid. De Italianen moeten een 2-1 voorsprong verdedigen. "Het zal moeilijk worden voor Real Madrid, maar ik denk dat ze wel doorgaan. Ze spelen in het Bernabéu en daar scoren ze altijd", aldus Fàbregas die dus een Clásico voorspelt in de Champions League-finale. 

"En die wint Barcelona. Op dit moment zijn zij het beste team ter wereld. Het is een team dat kan domineren. Ze zijn niet meer zo dominant als toen Pep Guardiola er trainer was, maar ze zijn dodelijker. Ze hoeven niet meer continu de bal te hebben om doelpunten te maken en dat maakt ze ongelooflijk gevaarlijk", aldus Fàbregas. 

Casillas
De  middenvelder neemt het ook nog even op voor Iker Casillas. De twee kennen elkaar van het Spaanse nationale elftal. De doelman staat onder druk bij de Real Madrid-fans, maar Fàbregas vindt dat het Madrileense publiek niet zo moet mopperen. "Hij is een fantastische captain, een fantastisch persoon en een goede vriend", aldus de Chelsea-speler. "Meer kan je niet over hem zeggen. Je hoeft alleen maar te kijken wat hij voor het Spaanse nationale elftal heeft gedaan én voor Real Madrid. Als je naar zijn staat van dienst kijkt, dan kan je alleen maar respect voor hem hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner