12.05.2015 16:35

Rodriguez verlengt contract bij Southampton

Trainer Ronald Koeman krijgt bij zijn club Southampton langer de beschikking over Jay Rodriguez. De 25-jarige aanvaller zette dinsdag zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2019 aan de formatie uit de Premier League bindt.

Rodriguez kwam dit seizoen nog geen minuut in actie. De Engelse international liep vorig seizoen een zware knieblessure op, waardoor hij onder meer het WK miste. Voor zijn kwetsuur stond de spits in belangstelling van vrijwel alle grote ploegen in Engeland. "Ik zie het als een compliment voor de club dat Jay heeft bijgetekend", zei coach Koeman op de website van de club.

Rodriguez is momenteel geblesseerd, maar Koeman verwacht de spits snel terug. "Hij heeft met Southampton U21 gespeeld en dat ging goed. Misschien zit hij zelfs bij de selectie voor het duel met Manchester City", aldus de trainer. "Maar ik denk dat het realistischer is als hij zich focust op volgend seizoen. Het is goed dat hij nu alle tijd heeft om weer fit te worden en fysiek nog sterker te worden. Hij heeft een moeilijke tijd achter de rug, maar ik weet zeker dat hij hier beter uitkomt. Tot nu toe is hij goed met de situatie omgegaan."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner