13.05.2015 09:57

Guardiola:"Ik wil bij Bayern blijven"

Trainer Pep Guardiola lijkt niet van plan Bayern München te verlaten. "We gaan het volgend seizoen gewoon nog een keer proberen", zei hij na de te laag uitgevallen zege van zijn ploeg op Barcelona in de halve finale van de Champions League (3-2). "Deze overwinning was niet voldoende", zo doelde hij op het verloren uitduel (3-0). "Maar ik ben trots op mijn spelers. We hebben een topseizoen gedraaid. Nu is het tijd voor vakantie."

Guardiola, in het bezit van een contract tot de zomer van 2016, is in Beieren onder vuur komen te liggen omdat hij niet heeft voldaan aan de ambitieuze doelstellingen van de clubleiding. Hij moest drie hoofdprijzen winnen, net als Jupp Heynckes twee jaar geleden. De Spanjaard sleepte dit seizoen echter alleen de landstitel binnen. Zijn oude club Barcelona was te sterk in de Champions League en in de halve finale van de Duitse beker zegevierde Borussia Dortmund na strafschoppen. "Ik ben niet zo bezig met alle kritiek. Ik concentreer me liever op mijn ploeg'', reageerde de 44-jarige Spanjaard. "Hoe vaak moet ik het nu nog zeggen? Ik wil bij Bayern blijven."

Als je het aan Guardiola vraagt, dan werkt hij nog steeds uitstekend samen met zijn spelers. Toch liet sterspeler Thomas Müller zijn onvrede merken toen hij in beide duels met Barcelona voortijdig naar de kant moest. Mario Götze, de maker van het enige doelpunt in de WK-finale, kan zich ook maar moeilijk schikken in zijn bijrol. Hij mocht dinsdag tegen Barcelona pas in de 87e minuut invallen. Guardiola botste eerder vorige maand met Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, na aanhoudend blessureleed. De populaire clubarts is inmiddels opgestapt, maar na zijn vertrek raakte Arjen Robben opnieuw geblesseerd toen hij na slechts enkele trainingen alweer moest invallen.

Wat betreft Franz Beckenbauer is alles heel duidelijk. De erevoorzitter van Bayern München kent de geruchten over de belangstelling van Manchester City in Guardiola. Bij de Engelse topclub bekleedt Txiki Begiristain de functie van technisch directeur. Hij werkte eerder succesvol samen met Guardiola bij Barcelona. "Bayern moet bouwen aan een nieuwe ploeg", doelde Beckenbauer op de aanwezigheid van dertigers als Bastian Schweinsteiger, Franck Ribery, Arjen Robben en Philipp Lahm in de selectie. "Dan heb je niets aan een trainer die in 2016 vertrekt. Dus moet hij eigenlijk nu vertrekken of bijtekenen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner