13.05.2015 11:14

FC Utrecht legt beoogde assistent vast

Jean-Paul de Jong wint als trainer van FC Eindhoven de prijs voor beste trainer van de eerste periode in de Jupiler League. (17-10-2014).
Jean-Paul de Jong wint als trainer van FC Eindhoven de prijs voor beste trainer van de eerste periode in de Jupiler League. (17-10-2014).

FC Utrecht heeft de nieuwe assistent-trainer definitief binnen. Jean-Paul de Jong heeft woensdag voor vier jaar getekend in de Domstad. Daar gaat de huidige coach van FC Eindhoven samenwerken met hoofdtrainer Erik ten Hag.

Utrecht had De Jong al een tijd op het oog. Het akkoord bleef echter nog even uit nadat FC Utrecht Ten Hag als hoofdtrainer had gestrikt. Dat de kogel nu door de kerk is geeft De Jong een goed gevoel. "Het voelt goed om na een succesvolle periode van twee jaar, waarin ik mij heb ontwikkeld in Eindhoven, terug te keren bij FC Utrecht", zegt De Jong op de website van de club.

De Jong is bekend met FC Utrecht, want als speler voetbalde hij veertien jaar in de Galgenwaard. Daarna is de voormalige middenvelder ook trainer geweest van de beloftenploeg van FC Utrecht. "We zijn erg blij met de terugkeer van Jean-Paul de Jong bij FC Utrecht", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Jean-Paul is iemand die de cultuur van FC Utrecht kent en de taal van de club spreekt. Na zijn spelersloopbaan heeft hij als jeugdtrainer goed werk verricht bij FC Utrecht en eenmaal op eigen benen, bij FC Eindhoven, presteerde hij ook uitstekend."

Met FC Eindhoven speelt De Jong in de nacompetitie en maakt hij kans op promotie naar de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner