13.05.2015 15:46

Blinker: "Hoop dat het lachen hem is vergaan"

Jean-Paul Boëtius (r.) is de vervanger van Elvis Manu (l.) tijdens het competitieduel SC Cambuur - Feyenoord. (26-10-2014)
Jean-Paul Boëtius (r.) is de vervanger van Elvis Manu (l.) tijdens het competitieduel SC Cambuur - Feyenoord. (26-10-2014)

Jean-Paul Boëtius is momenteel niet bezig aan zijn beste seizoen in het shirt van Feyenoord. Dat is oud-Feyenoorder Regi Blinker ook opgevallen. Blinker was in het verleden ook linksbuiten van Feyenoord.

"Ik moet eerlijk bekennen dat ik de ontwikkeling van Boëtius echt vind tegenvallen", zegt Blinker tegenover Voetbal International. "Hij is dit seizoen minder gaan spelen en als dat dan gebeurt bij een jonge buitenspeler, krijg je te maken met twee dingen: hoe gaat je trainer ermee om én hoe doe jij dat zelf? Ik geloof dat het Ronald Koeman was die over Jean-Paul zei: 'Hele goeie speler, maar hij lacht wel erg veel.'"

"Daarmee bedoelde hij dat die jongen alles misschien niet zo serieus nam, dat 't hem makkelijk afging. Ik hoop dat het lachen hem nu is vergaan, al denk ik dat hij het geduld nog wel heeft. Een speler zoals hij heeft één houvast: de wetenschap dat-ie kan voetballen." Boëtius scoorde dit seizoen vier treffers in dertig competitieduels. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner