15.05.2015 14:21

Miskoop spekt met transfer clubkas FC Twente

Nick Viergever (achter) omarmt Kasper Kusk van achteren om de aanname moeilijker te maken. (18-10-2014)
Nick Viergever (achter) omarmt Kasper Kusk van achteren om de aanname moeilijker te maken. (18-10-2014)

Kasper Kusk vertrekt na dit seizoen bij FC Twente. De Deense miskoop maakt een transfer naar FC Kopenhagen. Bij de topclub uit Denemarken tekent hij een vijfjarig contract. 

"Voor mij is dit niet een stap terug, maar eentje vooruit. FC Kopenhagen is een geweldige club. Niet alleen in Scandinavië, maar ook daarbuiten. Ik ben erg blij om een frisse start te maken. Hopelijk kom ik veel in actie en kan ik FC Kopenhagen van dienst zijn", reageert Kusk op de website van FC Kopenhagen.

De aanvallende middenvelder kwam begin dit seizoen over van Aalborg, maar is in de Grolsch Veste nooit van waarde geweest. Kusk speelde slechts tien wedstrijden in de Eredivisie. De Scandinaviër kwam vaker met Jong Twente in de Jupiler League in actie. Hij verscheen veertien keer binnen de lijnen en maakte daarin drie doelpunten. 

Bij FC Kopenhagen zien ze het wel in Kusk zitten. "Kasper wilden we al een tijdje in het shirt van FC Kopenhagen zien. Wij zij blij dat dit nu gaat gebeuren", aldus manager Ståle Solbakken.

Hoe hoog de transfersom is hebben de clubs niet bekend gemaakt. Kusk had bij FC Twente nog een contract tot medio 2018 waardoor het financieel noodlijdende Twente in ieder geval aan de miskoop verdient.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner