15.05.2015 15:40

Cocu: "Jammer dat hij weg gaat bij PSV"

PSV-trainer Phillip Cocu kijkt tijdens het trainingskamp op Maspalomas aandachtig naar de training van zijn team. (09-01-2015).
PSV-trainer Phillip Cocu kijkt tijdens het trainingskamp op Maspalomas aandachtig naar de training van zijn team. (09-01-2015).

Trainer Phillip Cocu betreurt het vertrek van zijn assistent Ernest Faber. Hij wil op eigen benen staan en zelf hoofdcoach worden. "Het is jammer dat hij weg gaat."

"We kennen elkaar goed en hebben jarenlang prettig samen gewerkt. Ik begrijp zijn keuze echter goed, hij is een hoofdtrainer en wil zelf ook een club runnen. Door het nu al bekend te maken, weet elke club dat hij beschikbaar is", aldus Cocu op de website van de landskampioen. 

Dat betekent dat Cocu en Faber zondag tegen ADO Den Haag voor het laatst met elkaar op de bank zitten. In aanloop naar het laatste competitieduel verbleef de selectie van PSV deze week een aantal dagen in Spanje om het seizoen met elkaar te beëindigen.

"De trip was heel goed bevallen, het is leuk om zo tijd met elkaar door te brengen op een manier waarop we dat eigenlijk nooit doen. Zondag gaan we proberen te winnen, dan sluiten we het seizoen geweldig af. Daarna kunnen we gaan werken aan komend seizoen. Maar eerst doen we er alles aan om drie punten te pakken in Den Haag", aldus Cocu.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner