16.05.2015 11:38

"Voorgenomen beste rechtsback te worden"

Pele van Anholt is alles behalve tevreden met de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt dit seizoen bij sc Heerenveen. De verdediger baalt vooral dat hij niet op zijn favoriete plek van rechtsback kon spelen. Van Anholt is ook deze voetbaljaargang voornamelijk als linksback ingezet.

"Ik had er veel meer van verwacht. Ik had me voorgenomen dit seizoen de beste rechtsback van Nederland te worden, maar als je ineens een heel jaar op links staat, lukt dat natuurlijk niet", vertelt de verdediger in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Mijn inbreng is heel beperkt geweest. Daar baal ik van."

Van Anholt hoopt na de zomer op een andere situatie in Friesland. "Als Lucas Bijker overkomt van Cambuur, is hij denk ik de nieuwe linksback. Ik hoop dat ik me dan weer kan richten op rechts." De kans is aanwezig dat Van Anholt een transfer gaat maken. "Als ze nog wat geld willen verdienen, zou een transfer eventueel logisch zijn. Al speelt er momenteel niks."

Op dit moment zijn de play-offs voor Europees voetbal het belangrijkst voor Van Anholt en Heerenveen. "Het maakt me niet heel veel uit tegen wie we spelen. Vitesse is echt in vorm, Feyenoord zeker niet, maar we kunnen van iedereen winnen. Maak een competitie van de teams onderling en we doen bovenin mee. Laat ze maar komen dus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner