16.05.2015 18:01

Advocaat is er bijna met zijn Sunderland

De Nederlandse trainers Ronald Koeman (l.) en Dick Advocaat staan op 2 mei  tegenover elkaar in de Premier League. (02-05-2015)
De Nederlandse trainers Ronald Koeman (l.) en Dick Advocaat staan op 2 mei tegenover elkaar in de Premier League. (02-05-2015)

Trainer Dick Advocaat heeft Sunderland bijna behouden voor de Premier League. De Hagenaar speelde zaterdag met zijn ploeg gelijk tegen Leicester City (0-0).

Sunderland, waar Patrick van Aanholt weer een basisplaats had, verdedigt volgende week tijdens de laatste speelronde een voorsprong van drie punten op Hull City, dat verloor bij Tottenham Hotspur (2-0). Beide ploegen treffen een sterke tegenstander. De spelers van 'Magic Dick' nemen het op tegen landskampioen Chelsea. Hull City stuit op het Manchester United van trainer Louis van Gaal.

Sunderland bekleedt de zestiende plaats van de ranglijst. De formatie heeft ook nog een puntje meer dan Newcastle United, dat verloor van Queens Park Rangers (2-1). Leroy Fer maakte het winnende doelpunt voor de club, die net als Burnley al gedegradeerd is.

De kans is groot dat Advocaat zijn missie volgende week volbrengt en Sunderland niet de derde degradant wordt. De Hagenaar werd twee maanden geleden aangesteld als opvolger van de ontslagen Gustavo Poyet, toen de club slechts een puntje boven de degradatiestreep stond. Advocaat kreeg Sunderland vooral de laatste weken aan het voetballen. De club pakte tegen Leicester City het achtste punt in de laatste vier duels. Dat is een stuk beter dan Newcastle United, dat slechts één puntje overhield aan de laatste tien duels. Tim Krul en Daryl Janmaat speelden de hele wedstrijd voor Newcastle tegen Queens Park Rangers. Vurnon Anita bleef op de bank.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner