17.05.2015 11:32

Kampioen PSV richting eigen puntenrecord

Adam Maher, Memphis Depay, Geoginio Wijnaldum und Joshua Brenet bejubeln die  vorzeitige Meisterschaft mit dem PSV Eindhoven. (18.4.2015)
Adam Maher, Memphis Depay, Geoginio Wijnaldum und Joshua Brenet bejubeln die vorzeitige Meisterschaft mit dem PSV Eindhoven. (18.4.2015)

Voor PSV staat er in de laatste competitiewedstrijd weinig op het spel. De ploeg is al weken kampioen van Nederland, maar kan nog een persoonlijk record halen. Als het tegen ADO Den Haag wint, heeft PSV het eigen puntenrecord verbroken.

Nog nooit behaalden de Eindhovenaren 88 punten in de Eredivisie. Dit rekende Voetbal International zondag uit. PSV staat momenteel op 85 punten in de competitie en heeft daarmee een voorsprong van veertien punten op nummer twee Ajax. Ook na het omrekenen van vroegere resultaten, toen een winstpartij in Nederland nog geen drie punten opleverde, haalde PSV nog nooit 88 punten. 

Door het kampioenschap sluit PSV volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League aan. Ajax moet het als nummer twee via de voorronde van het kampioenenbal proberen. ADO Den Haag - PSV staat, net als alle andere wedstrijden in speelronde 34 van de Eredivisie, zondagmiddag op het programma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner