17.05.2015 16:25

Ziyech-show bezorgt FC Twente de drie punten

Hakim Ziyech (r.) legt een bal tijdens de wedstrijd tegen zijn oud-werkgever op schitterende wijze op zijn voet. Jerry St. Juste kan alleen maar toekijken. (17-05-2015)

Hakim Ziyech heeft zijn oude ploeg sc Heerenveen zondagmiddag veel pijn gedaan. Met twee doelpunten en een assist loodste hij FC Twente langs sc Heerenveen heen. Het werd 1-3 in het Abe Lenstra Stadion.

Pech voor de fans in het Abe Lenstra Stadion die nog even snel een biertje haalden, want na twintig seconde was het al raak. Henk Veerman ontsnapte, legde breed en bediende Luciano Slagveer, die zo het snelste doelpunt van het seizoen maakte. Vanaf daar bleef de wedstrijd interessant, met veel hoogtepunten aan de kant van sc Heerenveen. Sam Larsson maakte een goede indruk, door zich knap vrij te draaien op de zestien, maar vervolgens de paal te raken met een laag schot. Vlak voor rust was het Hakim Ziyech met de eerste echte kans voor FC Twente, maar de knal van afstand werd onder de lat vandaan getikt door Kristoffer Nordfeldt.

In de tweede helft hield sc Heerenveen het initiatief vast en kreeg Slagveer direct een grote kans. De doelpuntenmaker hield echter te lang in, waardoor Andreas Bjelland kon ingrijpen. Het duurde tot het laatste kwartier voordat FC Twente zich in de wedstrijd voetbalde, maar toen was het ook meteen goed raak. Hakim Ziyech werd de hele wedstrijd uitgefloten, maar revancheerde zich tegen zijn oud-werkgever. Met een doelpunt van dichtbij maakte hij er 1-1 van en nog geen minuut later stond het alweer 1-2. Met een heerlijke knal van dertig meter afstand verschalkte Ziyech doelman Nordfeldt voor de tweede keer van de middag.

Het feestje werd tien minuten voor tijd compleet, toen de oud-speler van sc Heerenveen opnieuw betrokken was bij een doelpunt. De middenvelder legde een corner op het hoofd van Orlando Engelaar, die de 1-3 binnen kopte. Hierdoor is Ziyech van de laatste twintig doelpunten betrokken geweest bij maar liefst negentien stuks. Aan de drie punten heeft FC Twente verder weinig, aangezien het al klaar was dit seizoen.SC Heerenveen eindigt op de laatste plaats die recht geeft op play-offvoetbal.

Door: Jos Boesveld