17.05.2015 16:23

Vitesse en Utrecht houden elkaar in evenwicht

Vitesse en FC Utrecht hebben elkaar geen pijn gedaan in het laatste Eredivisieduel. Beide teams konden leven met een 3-3 stand. Die stand stond er al na één helft, waarna de tweede helft vooral in het teken stond van de play-offs.

Vitesse leek een makkelijke middag tegemoet te zien. Door twee goals van Bertrand Traoré stond het op 2-0. Daar had de spits eerst de hulp bij nodig van de jonge verdediger Jelle de Lange. Hij toucheerde de bal waardoor doelman Robbin Ruiter kansloos was. Even later was dezelfde doelman weer kansloos. Vitesse nam gas terug en daar kreeg het al snel spijt van.

Vlak voor rust waren het twee goals uit het boekje van FC Utrecht die er voor zorgde dat de stand na 45 minuten op 2-2 stond. Eerst was het Mark van der Maarel die door Yassin Ayoub de hoek in werd gestuurd. Van der Maarel gaf voor op Sébastian Haller die op fraaie wijze de bal terug legde. De ingelopen Ayoub kon de bal simpel binnen schieten. Even later gaf Haller een omhaalassist. De Fransman legde op die manier de bal op het hoofd van Bart Ramselaar die scoorde: 2-2.

Vitesse moest winnen om kans te maken op plek drie, daarbij moesten ook AZ én Feyenoord verliezen. Bij rust hadden de Alkmaarders al een comfortabele voorsprong op Excelsior, waardoor de spelers in Arnhem zich focusten op de play-offs. Vitesse nam gas terug, terwijl FC Utrecht de 2-2 ook wel prima leek te vinden.

Daardoor werd de tweede helft erg saai. Het hoogtepunt was toen een Vitesse-fan het veld op rende. Hij dolde wat met een steward die hem in eerste instantie niet te pakken kreeg. De man deed geen gekke dingen, waardoor hij rustig het veld af werd begeleid. Dat dat het hoogtepunt van de tweede helft was, spreekt boekdelen.

Het was wel hetgeen wat het duel nodig had. Even later scoorde Danny Verbeek namelijk uit een vrije trap. Met links krulde hij de bal om de muur heen en viel de bal achter Eloy Room. Lang kon het er niet genieten. Labyad trok namelijk de stand alsnog gelijk: 3-3.

Vitesse eindigt daardoor op een vijfde plek en moet daardoor de play-offs voor Europees voetbal spelen. De spelers van FC Utrecht kunnen met vakantie.