17.05.2015 16:21

Negen goals bij NAC Breda tegen FC Groningen

Een spectaculair duel tussen NAC en FC Groningen. Beide teams wilden met leuk voetbal het duel winnen en dat leverde een hoop doelpunten op. Het werd 4-5.

Michael de Leeuw kende een mooie middag. De aanvaller zag tot drie keer toe hoe hij zijn neusje voor de goal kon gebruiken om te scoren. Eerst was het Tjaronn Chery die Hans Hateboer de hoek instuurde. De rechtsback legde de bal bij de tweede paal neer, daar waar natuurlijk De Leeuw stond. Even later deed Albert Rusnák hetzelfde. Weer hoefde De Leeuw alleen zijn voet er tegen aan te zetten. Na een half uur spelen was het Chery die een pass gaf op de aanvaller. Dit keer moest hij iets meer moeite doen. Met links schoot hij de bal kruislings in de verre hoek.

De Leeuw was niet de enige die in vorm was. Ook Jeffrey Sarpong was in goeden doen. Hij gaf twee assists. Eerst gaf hij een goede steekpass op Guyon Fernandez. Oog in oog met Peter van der Vlag faalde de spits niet en scoorde hij zijn eerste treffer. Even later was het wederom Sarpong met de assist. Hij legde de bal op het hoofd van Adnane Tighadouini.

Sarpong viel echter uit met een blessure. De Leeuw bleef staan en kon zijn aantal doelpunten vergroten. Hij deed dat niet. Groningen vond het wel prima en speelde de tweede helft op 75 procent. Daardoor kon NAC iets gevaarlijker worden, maar de ploeg speelde zonder vertrouwen. Groningen hoefde niet per se te scoren, maar toen het een vrije trap kreeg op 25 meter van het doel van Jelle Ten Rouwelaar ging het toch kriebelen bij Chery. Met zijn linkerbeen krulde hij de bal over de muur en plaatste hem perfect in de kruising. Dat kunstje flikte Tighadouini ook. De buitenspeler nam ook een vrije trap, maar die van hem was een stuk minder spectaculair. Hij was wel net zo effectief. Via de muur verdween de bal achter doelman Peter van der Vlag: 3-4.

NAC wisselde enkele belangrijke krachten, waaronder Demy de Zeeuw. Daarmee gaf Maaskant aan dat hij wilde dat zijn spelers zich zouden sparen voor de nacompetitie en dat was dan ook terug te zien in de tweede helft. Toch werd het vuurtje flink opgestookt. Na de 3-4 wilde het de 4-4 maken en dat lukte ook. Guyon Fernandez kopte bij de tweede paal plotseling de 4-4 binnen. De ploeg uit Breda wilde voor nog meer sensatie zorgen. Het wilde per se met drie punten de nacompetitie in. Dat leverde een hoop spektakel op. Het zorgde voor een hoop vuurwerk. NAC bleef aandringen, maar het was FC Groningen die uiteindelijk met de winst er vandoor ging. Klungelig verdedigen van NAC ging daar aan vooraf. Marcellis liep tegen een medespeler op, waarna Hoesen de bal vrij kon inschieten. Het was het laatste doelpunt in een spectaculair duel: 4-5.

Voor zowel als FC Groningen als voor NAC Breda heeft de overwinning van de bezoekers geen invloed. NAC moest sowieso al de nacompetitie om tegen degradatie te voetballen, terwijl FC Groningen al verzekerd is van Europees voetbal. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner