17.05.2015 19:12

Arsenal houdt Manchester United in toom: 1-1

Arsenal heeft de aanval van Manchester United afgeslagen. Bij winst kon de ploeg van Louis van Gaal over de Gunners heen gaan op de ranglijst van de Premier League, maar op Old Trafford kwam Arsenal kort voor tijd gelijk: 1-1.

In de eerste helft zette Ander Herrera zijn ploeg op een voorsprong na een puntgave voorzet van Ashley Young. Arsenal kon er in eerste instantie weinig tegenover zetten, maar kreeg naarmate het eindsignaal dichterbij kwam meer de overhand.

Het kantelpunt in de wedstrijd was de aftocht van De Gea. De Spaanse goalie, die in de belangstelling staat van Real Madrid, moest een kwartier voor tijd geblesseerd naar de kant. Víctor Valdés verving zijn landgenoot en maakte daarmee zijn officiële debuut voor Manchester United. Nog geen tien minuten later maakte Theo Walcott, uit een door Tyler Blackett aangeraakte voorzet, de gelijkmaker.

Door de puntdeling blijft Arsenal twee punten boven Manchester United staan. De ploeg uit Londen speelt echter nog een inhaalwedstrijd. Als de Gunners deze wedstrijd winnen, zijn zij zeker van de groepsfase van de Champions League, terwijl Manchester United het in de voorronde moet laten zien.