11.06.2015 22:27

Update: Telstar blijft in het betaalde voetbal

Het stadion van SC Telstar.
Het stadion van SC Telstar.

De gemeente Velsen wil de West-tribune van Telstar kopen om zo een faillissement van de voetbalclub te voorkomen. Dat staat in een voorstel aan de gemeenteraad.

Voor de aankoop is 740.000 euro nodig. De gemeente wil 690.000 euro betalen en Telstar draagt 50.000 euro bij, volgens het plan.

Telstar is een van de tien clubs in het betaalde voetbal die op dit moment niet voldoet aan de financiële eisen van de KNVB.

Directeur Pieter de Waard van Telstar zegt dinsdag in de IJmuider Courant dat de aankoop cruciaal is voor Telstar. "Wij hebben een licentie van de KNVB waarin is opgenomen dat er minimaal tweeduizend plaatsen voor bezoekers moeten zijn in ons stadion. Op het moment dat we de West-tribune niet meer mogen gebruiken, halen we dat aantal plaatsen niet en staat onze licentie dus direct op losse schroeven."

Update: 11-06-2015 22:27:

De gemeenteraad van Velsen heeft ingestemd met de plannen rondom de West-tribune van het stadion van SC Telstar. Hiermee is de ploeg zeker van (professionele) handhaving in het betaalde voetbal.

SC Telstar kampte met een flinke schuld na het faillissement Memid Investments, een groep die betrokken was bij de bouw van onder andere de West-tribune van het TATA Steel Stadion. Door de financiële problemen kwam de club in de problemen met de KNVB, die al meerdere malen waarschuwde voor de financiële situatie in Velsen.

De gemeente 'koopt' de tribune nu op, wat wil zeggen dat de schulden die aan de tribune hangen, overgenomen worden door de gemeente. SC Telstar zal bij thuiswedstrijden de tribune moeten huren van de gemeente, maar dit zal geen winst opleveren voor de politiek in Velsen.

Eind mei leverden een eerste vergadering al veel positieve stemmen op rondom het plan van SC Telstar, maar donderdagavond werden alle knopen doorgehakt. SC Telstar eindigde dit seizoen als vijftiende in de Jupiler League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner