19.05.2015 12:20

Graafschap-doelman baalt van gemiste kans

Hidde Jurjus geeft zijn ploeggenoten aanwijzingen tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Den Bosch. (18-04-2015)
Hidde Jurjus geeft zijn ploeggenoten aanwijzingen tijdens het competitieduel De Graafschap - FC Den Bosch. (18-04-2015)

De Graafschap-doelman Hidde Jurjus werd onlangs geselecteerd voor Jong Oranje om deel te nemen aan het toernooi in Toulon. De goalie van de 'Superboeren' moet het toernooi echter aan zich voorbij laten gaan.

De Graafschap maakt namelijk nog altijd kans op promotie naar de Eredivisie. Tijdens de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie werd Almere City FC aan de kant geschoven. In de tweede ronde wacht een tweeluik met eredivisionist Go Ahead Eagles. "Het is natuurlijk een grote eer dat je geselecteerd bent voor een Nederlands team, maar de belangen van De Graafschap wegen nu zwaarder", zegt Jurjus op de clubsite van de Doetinchemmers.

"We hebben het hele jaar keihard gewerkt om de play-offs te halen, die wedstrijden gaan nu voor", vervolgt de doelman zijn betoog. "Prima dat er duidelijkheid is. Ik ga vol voor de twee ontmoetingen tegen Go Ahead Eagles. We zijn hier nog lang niet klaar." Mocht De Graafschap de dubbele ontmoeting met Go Ahead Eagles overleven, dan wacht een derde en laatste ronde tegen FC Volendam of FC Eindhoven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner